Loading...

Interim management

/Interim management
Interim management 2020-05-07T13:53:58+00:00

Tijdelijke ondersteuning met duurzaam rendement

Doelgericht je salesteam aansturen. Processen structureren. Doelen concretiseren. Losse projecten begeleiden. Samen een stip aan de horizon zetten en knallen!

Ik ben niet de ‘butcher’ die komt snijden en bevelen uitdelen, maar draai tijdelijk mee als versterking van jouw salesteam. Daar horen ook klantbezoeken bij. Op integere, objectieve wijze ontdek ik aan den lijve wat er beter kan.

Jouw salesteam krijgt onder meer:

  • structuur in de organisatie (van team tot aanpak en uitvoering)
  • persoonlijke adviezen voor individuele verbetering,
  • begeleiding van salestrajecten die vragen om specialistische kennis
  • bewustzijn, vertrouwen en handige tools voor zelfstandige voortzetting.


Na een interim traject van Salesgroei
staat jouw salesapparaat als een huis. Het team heeft afgerekend met valkuilen uit het verleden en weet precies hoe het resultaten blíjft boeken.

– – –

Voorbeeld 1: Sales coaching
Iedereen heeft zijn eigen verkoopstijl. Dat is goed. Maar er zijn altijd mogelijkheden om het nóg beter te doen. In bepaalde situaties stellen mensen net niet de juiste vragen, kunnen ze beter andere woorden gebruiken of maken ze net niet de juiste behoeftevertaling. Het zijn details die je prospects kosten. Ik kom niet corrigeren, maar helpen. Dat voelen jouw mensen ook. We werken samen aan ontwikkeling. En dat is leuk!

Voorbeeld 2: Contactmatrix
Een van mijn meest succesvolle tools. In de contactmatrix maak je voor elk teamlid de complete jaarplanning inzichtelijk én eenvoudig haalbaar. Bijvoorbeeld wanneer je welke klant of prospect moet bellen voor een afspraak. Maar ook hoeveel omzet je nu hebt gemaakt en hoeveel dit zou moeten zijn. Statussen bijhouden is essentieel voor succesvolle sales. Efficiënt werken begin bij planmatig werken!

– – –

“Koude acquisitie, nabellen, klantbezoekjes: nergens zat structuur in. Dankzij Wijnand hebben we duidelijke targets en inzicht in het proces. Iedereen werkt efficiënt en is gemotiveerd!”