Coaching

/Coaching
Coaching 2020-05-07T13:53:35+00:00

Resultaatgerichte coaching in de praktijk

Laat directies, accountmanagers of de binnendienstmedewerkers beter presteren dan ooit. Maak ze stuk voor stuk zelfverzekerd. En zie de salesresultaten groeien. 

Coaching betekent begeleiding in de praktijk. Samen kijken we naar wat mensen doen, hoe ze het doet en welke keuzes zij maken. Daarna analyseren we dit en schaven we bij waar nodig.

Jouw salesmedewerkers leren onder meer:

  • de kracht van non-verbale communicatie,
  • de juiste vraagstellingstechnieken toepassen,
  • reageren op tegenwerpingen,
  • slim inzetten van klantvoordelen.

Na een coachtraject van Salesgroei voelen uw salesmedewerkers feilloos aan hoe zij maximaal rendement halen uit elke potentiële of bestaande klant.

– – –

Voorbeeld 1: Commercieel kompas
Dé guideline voor meer motivatie en betere prestaties. Met een commercieel kompas kan elke salesmedewerker realistische doelen stellen (en dat zijn er meer dan zij denken!) én krijgen zij inzicht in hun planning. Ze weten dus exact of ze op koers liggen en hoe zij op koers blijven. Ineens is alles helder. Structuur. Dat stimuleert!

Zijn hierbij onderscheidende, meetbare acquisitietools nodig? Ook daarin is Salesgroei jouw creatieve partner.

Voorbeeld 2: Sollicitantenbeoordeling
Op zoek naar de ideale versterking voor jou verkoopteam? Laat mij de sollicitatiegesprekken bijwonen. We beoordelen de kandidaten samen. Zo neem jij de juist persoon aan en leer je meteen zelf de ‘salesfactor’ herkennen. Is er twijfel? Dan dagen we de kandidaat uit met een opdracht of case. Ik wil zien dat de sollicitant kan wat hij zegt. Natuurlijk zijn er aandachtsgebieden; niemand is perfect. Daar gaan we gewoon aan werken! Jouw nieuwe salestijger kan direct de weg op.

– – –

“Vooraf was ik sceptisch: we deden alles toch goed? Achteraf denk ik: dit hadden we veel eerder moeten doen. Wat hebben we ongemerkt veel kansen laten liggen!”